19. mar. 2013

Boken på vent - Forbrytelser av Ferdinand von Schirach

Nå begynner det å «balle på seg» av bøker på vent. Og spesielt de som jeg har kjøpt. På lørdag og mandag lå det bøker jeg har kjøpt i postkassa. På søndag og i går kjøpte jeg en bok på nettet. I tillegg er det mange som står i bokhylla på vent. Sånn er det å lese bokblogger og bokomtaler i avisene!   

Inntil videre har jeg derfor gitt meg selv forbud mot å låne flere bøker på biblioteket. Da jeg var og hentet boka som jeg skal skrive om i dag, gikk jeg rett til skranken og måtte bare sende laaaaange blikk til «godbit-hylla» som de har satt opp like ved skranken.

Vil du lese om andres bøker på vent som er knyttet til Beathes blogg Beathesbokhylle , klikker du på bildet som kommer her:


Ferdinand von Schirachs skjønnlitterære debut måtte bestilles  fra Sør-Trøndelag Fylkesbibliotek. Novellesamlingen Forbrytelser (Verbrechen).Ferdinand von Schirach har skrevet tre skjønnlitterære bøker og de to andre har jeg lest og skrevet om i denne rekkefølgen:Bøkene er lest i den rekkefølge de kunne fremskaffes av biblioteket. Det er ingen sammenheng mellom dem og de må derfor ikke leses i rekkefølge. Jeg var aldri  i tvil om at jeg måtte lese de to andre etter å ha lest novellesamlingen Skyld.


«Etter førti års ekteskap dreper Fähner, en eldre og høyt respektert landsbylege, sin kone med øks. Denne dypt urovekkende fortellingen er inngangen til Ferdinand von Schirachs kraftfulle novelledebut. Som forsvarsadvokat i Berlin er von Schirachs dager uløselig forbundet med vold, drap og grusomheter i den kriminelle underverdenen. I Forbrytelser vever han sin kunnskap og erfaring sømløst sammen med et enormt fortellertalent. I elleve fortellinger møter vi karakterer fra alle samfunnslag; narko handlere, prostituerte, pønkere, overklassefamilier og respekterte forretningsmenn. Her møter vi blant annet de tilsynelatende privilegerte, men forsømte søsknene Theresa og Leonard som rømmer fra et kjærlighetsløst hjem for noen dyrekjøpte minutter i frihet, og den navnløse mannen som slutter å snakke etter å ha drept to skinheads.»

 

18 kommentarer:

 1. Noveller, dikt og nynorsk er mine tre utfordringer. Etter å ha blitt introdusert til Cecilie Løveid og hennes "Flytterester", vil jeg nok våge meg på dikt før eller siden. Kanskje dette kan bli min intro til noveller?
  http://tinesundal.blogspot.no/2013/03/lrdagskafe-med-cecilie-lveid-og-bjrn.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Disse novellene skal du ikke se bort ifra at du suser igjennom på null komma null; det gjorde jeg.

   Slett
 2. Tusen takk for tips om denne novellesamlingen for jeg har som mål å lese en novellesamling pr måned nå i år. Skal sjekke ut de andre bøkene du nevner her også. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig korte og lettleste ihvertfall.

   Slett
 3. Jeg skal også prøve å lese litt mer noveller dette året. Jeg har en hjemme og prøver å lese litt innimellom de andre bøkene. Noen dager går det fint og noen dager ikke fullt så fint :-)
  Ha en rikitg fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har også planer om lese flere noveller. Takk det samme til deg!

   Slett
 4. Greit med novellesamlinger når det er mange bøker på vent. Jeg har kjøpeforbud på bøker, og for tida også bibliotekforbud. Har så alt for mye liggende! Men etter påske tror jeg bibliotekforbudet oppheves. Har en lang liste for innlevering der nå. Døgnet har ikke nok timer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det burde være mye lengre. Noen dager får jeg lest mye, andre dager lite. Kommer også an på hvilken bok man leser.

   Slett
 5. Kjenner til det der om å ah mye på vent.. Har bare to bøker fra biblioteket liggende nå, men noen lydbøker som jeg har lastet inn, så de haster det ikke med forløbig..
  mange kjøpte, en del leseeksemplarer osv... Må holde igjen nå-

  Collinisaken har jeg også som påskekrm i bunken min.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir en del. Jeg må bare passe meg for at det ikke blir stress, da forsvinner gleden med å lese. Spennende å lese hva du synes om forfatteren.

   Slett
 6. Ikke lest denne. Lett å la seg rive med når man leser om bøker på bokblogger. Kjenner meg igjen der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har laget en excel liste med bøker på bakgrunn av tips. Det blir en del etterhvert. Men det er viktig at det ikke blir stress med lesingen.

   Slett
 7. Denne har jeg også, som nevnt, på leselisten. Håper du leser den snart, som du sikkert gjør ettersom du fikk den i hendene i går, for jeg ser frem til omtalen din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal lese den etter at jeg har leste Håkan Nessers bok.

   Slett
 8. oi oi denne kikket eg på hinn dagen :) virker knallbra !

  SvarSlett
  Svar
  1. Ut ifra de første som jeg leste, så tror har jeg store forhåpninger til den.

   Slett
 9. Oi, dette hørtes absolutt ut som noe for meg! Takk for tips!
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett