6. mar. 2013

Mitt tematips - min sekser går til en norsk debutroman


Geir på sin blogg Bokbloggeir har også denne onsdagen gitt oss en utfordring. Og denne gangen  om å vise til eller skrive et innlegg om en bok med tema "EN SEKSER PÅ TERNINGEN".

Min sekser går til debutboken til en norsk forfatter.  Vil du lese om flere bøker som leserne mener fortjener en sekser på terningen, eller enda bedre i tillegg delta selv, trykker du på bildet som kommer nå:Jeg må vel kunne kalle meg en debutant i bokblogg-verden. Og antakeligvis vil jeg forbli en amatør. Men selv om boken jeg gir en sekser er en debutbok, er ikke forfatteren en amatør. Tvert imot.  Hun skriver som om hun har skrevet mange bøker tidligere. Og en bok som skaper forventninger til fortsettelsen. Boken som jeg gir en sekser, kan du lese om i innlegget jeg skrev i januar 2013:


Og selv en amatør som meg tør å mene at boken til Løkås holder høy kvalitet.

Boken er et eksempel at man ikke må skrive «mursteiner» for å nå frem til leserne. Mursteiner som jeg «hulket» over i forrige ukes tematips om bøkene til Elizabeth George der bøkene eser ut og har mistet meg som leser…..hvis hun ikke "skjerper" seg da.....

Ida Løkås har fått mange rosende ord. Her er et bilde fra hagen min i 2012. Rosen Coral Dawn. Akkurat som jeg håper at rosen også sommeren 2013 skal glede meg med fine roser, håper jeg på flere bøker fra Ida Løkås.

18 kommentarer:

 1. Denne må jeg ha lest med tankene et annet sted, for det ble ikke innertier hos meg. Boken har fått masse skryt, så jeg tror jeg må prøve igjen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det. Men samtidig er vi så forskjellige. Jeg er for tida lite mottakelig for krim -sjangeren.

   Slett
 2. Bokbloggere er vanlige mennesker og det er slett ikke alle som er utdannet innen litteratur, på din blogg er det dine synspunkter som kommer frem og gir du en bok en sekser så er det for at du synes at nettopp den boken fortjente det og at du synes at boken ikke manglet noe og det er det som er viktig. Denne boken likte jeg også veldig godt og jeg synes hun var flink til å sette seg inn i hvordan en gutt i tenårene tenker og oppfører seg. Knallbra debut. Elizabeth George sine bøker er jeg nysgjerrig på..
  Ønsker deg en fin dag, Tone:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sånn du skriver. Og det er flest av oss.

   Slett
 3. Bopka ligger på leselista mi, og der har den vært en stund. En god grunn til å levere lista på biblioteket nå! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Vi er amatører de fleste av oss :-) Men sterke meninger kan vi ha. Denne boken har jeg lest, men den nådde ikke helt opp for meg. Hvorfor vet jeg ikke, men jeg kan absolutt ha lest den på "feil dag". :-)
  Ha en nydelig dag du hvert fall!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til deg. Det er sånn med meg også. Selv om mange andre liker bøker av en forfatter, kan jeg være lunken. Har akkurat lest ferdig en nå....

   Slett
 5. Greit ... Da er det avgjort! Fjorårets debutantsuksess skal og må leses. Tusen takk for et strålende bidrag til tematipset. Ha en storflott onsdag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Det er en liten bok i antall sider, men med et stødig innhold.

   Slett
 6. Den boka har eg veldig lyst til å lese, og det skal bli så snart som mogleg!! :)

  SvarSlett
 7. Helt enig, denne boka er helt FANTASTISK!!!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var etter å ha lest om boka hos deg jeg kastet alt annet til side og leste den.

   Slett
 8. Jeg likte denne utrolig godt. Tror jeg ga den en sekser også---men det så jeg ikke på siden min i går. (må sjekke)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper hun kommer med flere bøker.

   Slett
 9. Denne boka her eg lyst til å lese, fordi eg synst ho har ein så vakker tittel, men no og fordi er skjøner eg må lese boka sjølv og gjere meg opp mi eiga meining :)
  Takk for flott tips :)
  Pia

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt klart. Jeg ser at det ikke er alle som likte den like godt. Og det er det som er det fine med bøker og fint for forfatterne. Det er jo så utrolig mange bøker i omløp.

   Slett