13. mar. 2013

Mitt tematips - Born in the USA - en bok av Pat Conroy

Romanen jeg leser i disse dager, Tehuset drikk og drøm av Justin Hill med handling fra Kina, liker jeg veldig godt.  Justin Hill og jeg har «funnet tonen», Men Justin Hill er ikke «Born in the USA» som er utfordringen fra Geir denne uke på bloggen Bokbloggeir.

Romanen jeg skal vise til, fant jeg ikke «tonen» med. Men sånn er det noen ganger. Det betyr ikke at den var dårlig. Vil du lese hvilken bok Geir og andre bloggere har valgt ut til Mitt tematips og få info hvor enkelt det er å delta, trykker du på bildet som kommer nå:


Jeg har ikke lest mange bøker av forfattere som er født i USA som jeg har skrevet om. Og mitt valg er som nevnt ovenfor en roman «Tone ikke fant helt tonen» med. Jeg synes slike erfaringer er nyttig å ha med seg for meg som leser. Det er ikke slik at bøker som er «overøst» med seksere alltid er bøker for meg. Og motsatt. Det har jeg erfart flere ganger. Romanen med forfatter «Born in the USA» kan du lese om i innlegget:


I dag er det en svipptur å reise til USA. Folk reiser t o m til New York på lang-weekend. For meg har drømmen om å reise til USA aldri vært der selv om det har vært mange anledninger til  å ta en tur. Men i sommer reiste tenåringen og jeg på en tur. Far, som har vært der mange ganger ifm jobb, var hjemme og tok seg av de firbente. Fin løsning synes jeg!

Og det ble en positiv opplevelse fra A til Å. Begge stortrivdes på turen. Både i møte med landet og amerikanerne. Og reisefølget, 23 andre mennesker vi ikke hadde møtt før, var med å bidro til at vi hadde det supert. Så dette blir ikke siste gang. Garantert.

Sykkelturen i Washington var en av de helt spesielle opplevelsene for meg. En annen  var å se Frihetsgudinnen. Jeg satt og tenkte på båtturen rundt Manhattan; her sitter lille jeg som vokste opp på en øy med Nordpolen neste stopp. Det mest eksotiske var å reise en tur til Tromsø med Hurtigruta. Men det er ingenting mot alle de menneskene som engang emigrerte fra Norge. Selv om de ikke var å opplagte som vi var der vi satt på en himmelsk fin sommerdag, må det første møte med USA ha vært enormt.

 Her er bilder av Ellis Island og gudinnen (trykk på bildene så blir de større):16 kommentarer:

 1. Fint innslag om USA. Skulle gjerne vært der en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ble overrasket over hvor godt jeg likte meg.

   Slett
 2. Har inte hört talas om författaren som du nämner. Fina bilder från USA.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg har nok sett Tidevannets fyrste en gang. Men var ikke klar over at filmen var basert på en bok. Helt tilfeldig at fant boka. Var nok omslaget som gjorde meg oppmerksom på den.

   Slett
 3. Jeg er helt enig i at det er nyttig med bøker man ikke finner tonen med innimellom. Det hjelper til med å definere hva en liker. (Nydelige bilder)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja, jeg synes også det er viktig. Det er ikke alltid like lett å treffe de som man liker veldig godt. Derfor er det så utrolig fint når en først finner dem.

   Slett
 4. Fine bilder- fikk reiselyst med en gang.:) Har ikke vært i USA enda..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg ble overrasket hvor godt jeg trivdes. Vet jo at f eks amerikanerne er litt overfladiske. Men de var så hyggelige og hjelpsomme at jeg må bøye meg i støvet. Det var ikke alltid like lett å f eks finne ut av Metro,n i New York. Men de stilte opp og forklarte.

   Slett
  2. Så bra! Må vel ta en tur til Statene en dag...:) Leie en bil, kjøre rundt..besøke Manhattan..(ikke med bil da)

   Slett
 5. Nydelig innlegg, skulle gjerne hatt muligheten til å reise i dine fotspor ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg håper du får anledning en gang. Det var toppers!

   Slett
 6. Helt klart denne ukens mest spesielle innslag på tematipset så langt. Det er knallgøy når dere finner noe utenfor mainstream. Tusen takk for fint bidrag. Det er twitret under hashtag #tematips

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Så gøy å delta på det fine opplegget ditt.

   Slett
 7. Ja, det er ikke alltid alle bøkene av en forfatter er bra. Og heller ikke de som får strålende omtaler rundt om. Sånn er det bare. Pat Conroy har jeg ikke lest ennå, men skulle gjerne tatt en tur over there :)

  SvarSlett