12. mar. 2013

Boken på vent - Pinnsvinets eleganse - bok og film - Muriel Barbery

I dag våknet jeg kl 4 og tenkte at nå står jeg opp og rekker å skrive et gjennomtenkt innlegg som jeg knytter til Boken på vent på Beathes blogg Beathesbokhylle. Men jeg ble liggende og tenke på alt mulig annet. Tida fløy. Men nå har hundene fått sin tur og mat, så da kan jeg skrive et innlegg før jeg fyker på jobb. Lese andres innlegg får jeg gjøre litt senere i dag.

Boken jeg har på vent ble jeg tipset om i går og er i bestilling. Vil du lese Beathe’s eller andre sine bøker på vent og få info om hvordan du kan delta, trykker du på bildet som kommer her:

Det er ikke alltid planmessig hvilke bøker jeg leser. Jeg fortalte en kollega om boken har lest og skrev om i innlegget Elskede Sputnik (Sputoniku no koibito) av Haruki Murakami. Og da fortalte han om en bok han hadde lest og som han likte og det er:


Jeg ser at Pinnsvinets eleganse av Muriel Barbery har blitt forskjellig mottatt. Og neppe handler om et pinnsvin. Til og med en som skrev at han ga den opp!  Men jeg velger å høre på min kollega og de som skriver av de liker boken når jeg har bestemt meg for å lese den. Det kan uansett bli en interessant samtale med kollegaen min. Siden jeg har litt dårlig tid, linker jeg deg til Bokklubbens beskrivelse av boken. Det er der jeg bestilte den. Er litt usikker på hvilket format jeg bestilte for bare 50,-. Det er det ikke informert om slik at jeg klarer å se det. Jeg får kontakte de for sikkerhets skyld jf at jeg vil ha boken i papirformat.

Og jeg har ikke bare bestilt boken. Skal det være så skal det være! Jeg bestilte filmatiseringen samtidig som jeg bestilte filmen Lost in Translation som jeg nevner i innlegget om Elskede Sputnik.  Også filmen har fått ulik kritikk. Og den har det norske navnet Pinnsvinets hemmeligheter. Er jeg heldig har jeg mye fint foran meg. For filmene og boken koster bare til sammen 207,- inkl porto.

Et bilde fra filmen Pinnsvinets hemmeligheter;

16 kommentarer:

 1. Lenge siden jeg las denne boka, men husker at jeg likte den veldig godt. Så her har du noe å glede deg til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fint. Den ser ut til å være en type bok jeg liker å lese.

   Slett
 2. Denne kjøpte jeg i fjor eller i forfjor men ikke lest ennå. Artig med slike henvisninger til andre bøker i bøkene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kommer nok til å lese den raskt når jeg først får den. Spennende å se hva jeg synes.

   Slett
 3. Denne leste jeg, eller jeg leste halve da den kom ut. Selv om historien var interessant nok traff ikke boken meg på det stedet jeg befant meg da. Senere har jeg lurt på om jeg kanskje skulle prøvd å lese den en gang til. Jeg tror nemlig den er veldig bra :-)
  Ha en fin dag, Tone!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til deg. Leste om flere som syntes det. Så du er nok ikke alene. Jeg er nok i den stemningen for tida da slike bøker kan falle i smak. Men en vet aldri....

   Slett
 4. Denne har jeg mange ganger tenkt å kaste meg over, har også fått med meg at den har fått varierende tilbakemeldinger:) Godt du minte meg på den igjen, tror jeg skal bestille den jeg også:) Takk for tips og ha en herlig dag!:)

  SvarSlett
 5. Ikke i min gate i det hele tatt. Men, bevares ... Tittelen sier jo HEI!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, sånn er det. Og jeg er spent; det må jeg bare si. Men utgangspunktet er at jeg ikke skal gi den opp etter de første sidene. Ifl min kollega må en ikke det.

   Slett
 6. Ikke vært bort i denne, så er spent på hva du synes

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal du; helt klart. Hadde heller ikke hørt om den før kollegaen min fortalte om den.

   Slett
 7. Dattra mi har lest og sett denne. Hun var litt skuffet over filmen, men ikke boka.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ser det er litt ymse om filmen. Men jeg synes det er moro å utfordre meg selv. Min kollega mente boka passet til meg. Så får vi se. Kanskje han får den i huet, he, he....

   Slett
 8. Denne har eg høyrt om, men tidlegare har eg aldri vurdert å lesa boka. Men - eg vart litt interessert no, kjenner eg. Skal bli spennande å sjå kva du synest. Dersom boka er litt "Murakami-aktig", kjem eg til å prøve meg ein gong.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte Elskede Sputnik. Jeg er mer spent på Kafka på stranden. Skal vist være katter som snakker. Og jeg er litt realitetsorientert; og med snakkende katter i en bok på 500 sider.... Men kanskje jeg overrasker meg selv.....

   Slett