4. jul. 2013

En gatekatt ved navn Bob (A Streetcat Named Bob) av James Bowen – en hjertevarmer.

En gang i tida hadde jeg en kollega som sa at dagen hans var reddet dersom han så en overkjørt katt på vei til jobben. Mannen hadde studert mange år på universitetet og titulerte seg som jurist. Et av bevisene på at intelligens ikke alltid stiger proporsjonalt med antall år på universitetet.

James Bowen som har skrevet En gatekatt ved navn Bob, har ikke slitt ut buksebaken på et universitet, men han har et hjerte. Og du kan lese om forfatteren hos Bastion forlag som er utgiver av boken på norsk.
Forlaget beskriver boken slik – foto’ene fant jeg på forlagets side.

"En utrolig historie fra Londons gater

Da James Bowen fant en skadet, rødbrandet løskatt liggende i oppgangen i leiegården hvor han bodde, hadde han ingen ide om hvor mye livet hans snart ville endre seg. James levde fra hånd til munn på gata i London og det siste han trodde han trengte var et kjæledyr.
Likevel kunne ikke James la være å hjelpe den tydelig intelligente katten, som han raskt gav navnet Bob. James gav Bob pleie og omsorg og sakte men sikkert var katten sunn og frisk igjen. James forsøkte å slippe Bob ut i Londons gater, og tenkte han aldri skulle se ham igjen. Men Bob hadde andre planer.

Snart er de to uatskillelige og deres varierte, komiske og til tider farlige eventyr endrer livene deres. Sakte hjelper de hverandre å lege sårene fra en problematisk fortid."

Boken ble utgitt i 2012 og på norsk i mars 2013. 285 sider med stor skrift og lettlest. Boken har begeistret mange.  Forfatteren Unni Lindell, som eier den flotte katten Knut, skriver: "En suveren hjertevarmer av en bok! Helt fantastisk! Har gitt den til alle jeg kjenner!» Jeg er helt enig! En av de mest meningsfylte bøker jeg har lest på lenge.

Det er bare et budskap fra meg: Om du kjøper eller låner boken, det er det samme for meg. Les den! Det er å håpe at den kan endre holdningen til katter og til mennesker som har havnet på livets skyggeside.
Dream-team:

4 kommentarer:

 1. Kjempekos bok som også jeg likte veldig godt.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper mange, mange leser den. Det er en bok som også kan leses av yngre lesere.

   Slett
 2. åååh så fin historie :) denne må eg lese

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en skikkelig fin bok. Og jeg måtte felle noen tårer innimellom. Det skal innrømmes. Både over ting som var litt trist og at folk de møtte var så snille.

   Slett