2. jun. 2016

Bøker lest og skrevet om i mai 2016


«Kom mai du skjønne milde...» Mai var verken skjønn eller mild værmessig eller på andre måter. Energikrevende. Eller rettere sagt energitappene. Dette i tillegg til at jeg over en lang periode, flere måneder våkner grytidlig og ikke får sove igjen. Jeg sover lite generelt sett. Men april og mai har vært ekstremt hva angår lite søvn.  

En kort tur til Bergen ble det i mai.  Det var i jobbsammenheng, men jeg fikk sett litt av den vakre byen. Var på en kort omvisning på Nordnes. I et fantastisk vær.

Bøker har jeg heldigvis fått lest i mai. Endelig en bok av Dostojevskij. En flott bok om ugler. En annen bok jeg vil fremheve er diktsamlingen Heime mellom istidene. Inspirerer meg til å lese flere diktsamlinger

Juni har begynt. Jeg har realitetsorientert meg over hvor mye tid og energi jeg har til å lese fremover. Derfor er mange bøker jeg hadde planer om å lese notert på «ventelisten». Men noen skal jeg få lest.

Jeg har startet på selvbiografien til Doris Lessing: Under huden. Akkurat så god bok som jeg hadde håpet at den var. Men så leste jeg flere anmeldelser av Stupet Leif Grungs krig av Nicholas Møllerhaug. Ble så nysgjerrig at jeg måtte sette i gang med å lese boken da den kom inn på biblioteket. Skal også få med meg noen diktsamlinger. Og ikke minst en bok til Ingalills biografisirkel. Temaet i juni er I Rettferdighetens Navn (de som kjemper for det gode...) Boken jeg har valgt, har kjøpt og lenge har gledet meg til å lese: Himmelstormeren av Cecilie Enger. Om Ellisif Wiesel.


Innlegg om bøker jeg leste i mai:5 kommentarer:

 1. Du er ikke den eneste som sliter med søvnmangel. Det er noe jeg har slitt med siden 2011. Kan gå tre netter uten at jeg sover og når jeg får sove noe sover 1 - 3 timer, så vet ikke hva jeg har gjort med Jon Blund:;/ Men man blir vant til lite søvn.

  Ser vi har lest like mange bøker i mai og den eneste jeg har lest fra din liste er boka av Ian McEwan. Håper å få lest mer i juni. I mai ble det litt store bøker og de tar jo lengre tid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har forsonet meg med at jeg neppe kommer til å sove mye noen ganger. Men i det siste har det vært ekstremt lite. For ofte har dagen vært som å leve med bomull i hodet og kjenner meg uopplagt.

   Slett
  2. Skjønner, har forsonet meg det jeg også med å stå opp melom 4 og halv 5 på morgenen. Lite vits i å ligge når man ikke får sove og lange dager blir man vant til det. Jeg har hatt det slik en stund og man blir vant til det med tiden. Skjønner dog frustrasjonen:)

   Slett
 2. Du får da lest mye - og variert!
  Missunnelig på at du allerede har funnet bok til sirkelen, her sliter jeg med rettferdigheten. Lånte noe feminismegreier på bib, men må vel ta en støvsugerunde på storytel før jeg bestemmer meg.

  Ikke misunnelig på søvnopplegget deres. Befinner meg som regel i motsatt ende av skalaen (allergi osv) og blir alltid for trøtt for tidlig, og kunne sikkert holdt meg i senga hele dagen - hvis mulig. Det hende jeg våkner opp i tretida uten å få sove, men da blir også dagen, for å bruke dine ord, bomullsaktig. Sympati sendes dere!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er ikke å misunne. Om kvelden besvimer jeg nesten av trøtthet. Men jeg er heldigvis ikke allergisk for noe. Bank i tastaturet for at jeg aldri blir det. Håper du finner en OK bok - jeg har megaforventninger til den jeg har valgt.

   Slett