28. feb. 2015

Oppsummering februar 2015

Jeg kommer ikke til å avslutte flere bøker i februar, og kan like godt oppsummere idag. 
De siste dagene har jeg startet på fire romaner som jeg har gitt opp etter x-antall sider. Kjenner at jeg har en form for rastløshet hva angår det å velge bøker jeg vil lese. I går startet jeg på en biografi om Roald Amundsen som har stått lenge ulest i bokhylla. Det kjennes greit med en faktabok akkurat nå.
Februar har vært en god lesemåned. Særlig pga at jeg tok noen feriedager og vi var en tur på fjellet. Det er ikke det jeg helst vil bruke oppsparte feriedager til. Vinter og snø kan jeg godt unnvære. Men av og til må jeg sette til side egne ønsker. 
Gode bøker var de fleste jeg leste. Særlig boken om søstrene Makioka. Det er mange gode bøker av norske forfattere. Men jaggu har de mange konkurrenter.
Jeg venter inn to bøker jeg har kjøpt. To bibliotekbøker er reservert. En bok jeg har spurt pent om jeg få fra et forlag er også på vei inn. Disse bøkene gleder jeg meg spesielt til å lese.

Link til innlegg om bøkene jeg leste og avsluttet i februar:
8 kommentarer:

 1. Det er ingen god følelse når man ikke finner det man vil lese og ingenting fenger. Godt at en fagbok kan hjelpe! Jeg ender ofte med å ta frem fantasybøker jeg har lest før, og gjerne de samme bøkene om og om igjen. Men det er noe med det når man vet at en bok er god :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje jeg er gått litt lei. Biografien er god den selv om det ikke er alt som fenger. Men sånn er det med alle faktabøker, enten det er en biografi eller andre tema. Har lest i den hele helga og er kommet over halvveis. Det kjennes også godt endelig å ha lest biofrafien jf at den har stått lenge ulest i bokhylla selv om det er andre her i huset som har lest den da den ble kjøpt.

   Slett
 2. Jeg har lest tre av dine; Med hjertet i Paris (som jeg likte kjempegodt), Over det kinesiske hav og Unnskyld. Kjenner igjen følelsen din over at ingentign fenger, og man blir litt rastløs over hva man skal lese, ikke lese..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å lese at andre har det sånn. Jeg kom til å tenke på at jeg har jo bøker jeg gjerne skulle lest flere bøker av og som jeg rett og slett har glemt. Det er f eks flere bøker av Rune Christiansen. Han skriver så godt at det er en lyst å lese.

   Slett
 3. Jeg har ikke lest noen av disse, men ser flere jeg kunne tenke meg å lese

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bra. Jeg leser ofte bøker etter innfallsmetoden. Det er sjelden jeg planlegger hva jeg skal lese lang tid i forveien.

   Slett
 4. Har laget en oppsummering jeg også, eller månedens bokanbefaling som jeg velger å kalle det. Ser ut som du har lest en del i februar også.
  Har ikke lest noen av bøkene du nevner, men har boka Alex på vent og har hørt om de fleste bøkene du har lest. Fin oppsummering:)
  Har det vanskelig for å finne bøker som fenger jeg også (det er ikke ofte det skjer), men har ikke gitt opp håpet helt og å lese er ikke det verste man kan gjøre:) Men i motsetning til deg avbryter jeg ikke bøker uansett. Jeg klarer det ikke:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg avbryter ofte bøker. Faktisk har jeg avbrutt en del slik at det er fem - ikke fire bøker. To fra egen bokhylle og tre biblioteksbøker. Jeg leser ikke fort. Og det å sitte i timesvis med en bok som ikke fenger etter x-antall sider, det holder jeg ikke ut. Jeg "pinte" meg ofte gjennom bøker før i tida, men det er det slutt med etter at jeg oppdager hvor mange bøker jeg har lyst til å lese og ikke har tid til.

   Slett