25. nov. 2014

Boken på vent: Operasjon sjølvdisiplin av Agnes Ravatn

Forlaget beskriver boken til Agnes Ravatn som en


Vel; antall selvhjelpsbøker i bokhylla viser vel at jeg hadde stor tro på det de skulle overbevise meg om da jeg kjøpte dem. Det er bare en ting å gjøre når jeg nå i ettertid ser dem stå der – det er å humre av meg selv for at jeg kjøpte dem. 

Det var ikke planlagt at jeg skulle låne boken til Agnes Ravatn da jeg var innom biblioteket i dag, men jeg måtte ta den med meg da den stod i bibliotekets «godis» -hylle – hun har en humor jeg liker – her er slik boken beskrives:

«Sjekkar du Facebook på mobilen mens du les godnatthistorier for ungane? Har du konsentrasjonsvanskar og manglande impulskontroll? Ikkje-eksisterande treningsvanar og eit kosthald lagt opp etter innfallsmetoden? Då er denne boka for deg!

Mangel på sjølvdisiplin er eit problem stadig fleire merkar på kropp og sinn. Slik var det òg for forfattar Agnes Ravatn, som i mange år var ein kronisk utsetjande internettslave, med frynsete livsstil og altfor høg kvilepuls. Heilt til ho bestemte seg for å ta eit grep. Resultatet er ein vitskapleg fundert og praktisk guide til korleis du kan gjenvinne viljestyrke og sjølvkontroll.

Operasjon sjølvdisiplin er ei gjenkjenneleg og underhaldande bok spekka med råd om korleis du kan bryte dårlege vanar, arbeide konsentrert, få gode rutinar og meir fritid utan dårleg samvit. Boka passar like godt for studentar og folk i kontoryrke som for deg som har vondt for å knyte på deg joggeskoa eller har ein hang til å småete.»


Vil du lese om flere bøker på vent eller ønsker å delta, her er en link til Beathes bokhylle.


3 kommentarer:

 1. Denne har jeg tenkt å lese, så den står allerede på leselisten min. Jeg har et stort potensialet på å bli mere disiplinert på enkelte områder

  SvarSlett
 2. Denne leste jeg en gang, men har bestemt meg for t jeg må lee den en gang til slik at jeg husker alle de gode rådene :-) Den var fantastisk.
  Ønsker deg en fin dag!

  SvarSlett
 3. Denne har jeg også i ventebunken og den skal leses, jeg vet bare ikke når det blir for leser ventebunkene i kronologisk rekkefølge. Så får vi se da om boka vil fungere på meg eller ikke ... Klarer ikke å ta disiplin så alvorlig:)

  SvarSlett