1. mar. 2014

Oppsummering februar 2014

En av mange fordeler med å ha en bokblogg er den månedlige oppsummeringen. Da har jeg en form for vareopptelling der jeg går gjennom måneden i tankene. Ikke for at det skjer så mye i mitt liv at det har verdi for andre å lese om. Men det er bra å tenke gjennom om jeg velger riktige bøker. For en ihuga bokleser er det aldri nok tid til å lese bøker. Å lese bøker som oppleves feil for meg, er ikke god bruk av tiden. Men det hjelper meg å plukke ut riktige bøker. Derfor er ikke et "bomskudd" helt bortkastet tid. 

Jobben; det begynner å gå seg til. Det kjennes mer kjent enn ukjent nå. Februar var ikke så energikrevende som januar var. Men det kan bli hektisk fremover. 2014 kan bli et «fartsfylt» år. 

Været; det evige tilbakevendende tema. Sola har vært fraværende 99 % av januar og februar. Vått og grått er stikkord for februar. Selv om jeg ikke er noen forkjemper for snø og kulde, var det greit med noen dager på fjellet i vinterferien. En dag med sol ble det. Masse snø var det på Skeikampen. I siste sekund la jeg fra meg kamera før vi reiste opp. Dumt, for det var mye vakkert jeg kunne fotografert. F eks snødekte trær som stod der som Kittelsen malte dem. Jeg som har hunder og er A-menneske får med når dagen lysner. Tegner dagen til å bli en godværsdag; alle B-mennesker aner ikke hva de går glipp av. Magisk er ordet.

En ukes vinterferie gir tid til å lese bøker. En bokblogger bruker enhver tid en har til rådighet til å lese. I februar har jeg holdt meg unna alle TV-serier. Det er meg fortalt at den danske serien Arvingene som går på NRK er god. De to første episodene er tilgjengelig enda noen dager – det er mulig jeg må sjekke den ut. Walkabout med gladguttene Nils & Ronny er startet igjen på NRK; den må jeg se.


Under er bilde av bøkene jeg avsluttet i februar og deretter følger link til innleggene. En dårlig start med boken til Watson. En god avslutning med boken til Lorentzen. Og innimellom disse bøkene mye god leseopplevelse. Mest fornøyd at det er stor overvekt av bøker skrevet av norske forfattere. To novellesamlinger ble det, en skrevet av nobelprisvinner. Men novellene til Rishøi holder også god kvalitet; tenker hun har en solid forfatterkarriere foran seg. Summa summarum ble februar 2014 en god lesemåned. 6 kommentarer:

 1. Ser ut til at du har hatt en fin lesemåned. Jeg har ikke lest noen av disse, men har mors og fars historie stående i bokhylla. Jeg har hatt en dårlig lesemåned. Har og hatt litt vinterferie, men de tre dagene ble brukt sammen med sønnen min på 6 år. Det ble noen aktive dager :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da jeg hadde en seksåring i huset leste ikke jeg mange bøker. Nå er hun 17 år. Behovet for meg er som taxisjåfør - ikke enkelt å komme seg noen steder her uten bil. Så tida går fort . Kos deg med sønnen din.

   Slett
 2. Flott oppsummering! Jeg har lest to av de du har lest, og jeg er enig med deg angående Rishøi, jeg har lest alle tre novellesamlingene hennes og jeg håper det kommer flere. Ellers så har jeg lest Før jeg sovner som jeg likte veldig godt. Bukowski sin bok er jeg nysgjerrig på så den noterer jeg meg bak øret. Ha en fin lørdag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til seg. Bukowskis bok var grei nok, men det ble ikke en fulltreffer. Kanskje jeg er blitt for prippen :)

   Slett
 3. Fin oppsummering og gode refleksjonar rundt det å velja dei rette bøkene for seg sjølv. Å ta det rette valet er av og til utfordrande. Jobbskifte er ei utfordring som krev mykje energi - bra at ting går seg til. Eg skal også ta til i ny jobb no, men på ein litt annan måte: Har fått delvis permisjon frå jobben eg har for eit 50 % engasjement ut året. Skal altså ha to halve jobbar ein periode, med dei utfordringane det medfører, med to ulike arbeidsgjevarar osv. Men eg gler meg og trur det skal gå fint.
  Av dine bøker denne månaden har eg lest Watson og Ambjørnsen.
  Ha ei fin helg og ein ny fin lesemånad i mars!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til seg. Det viktigste er at en selv har trua - da går alt lettere. Problemet denne gangen var at jeg var så i tvil. Men jeg tror det går greit. Dessuten er det mulighet å bytte til noe annet etterhvert. Men jeg håper jeg slipper - jobbskifte krever som du skriver masse energi.

   Slett