16. feb. 2014

En smakebit på søndag: Lofotfisket av Bjørn Tore Pedersen

Det er søndag. Årets fiske etter lofottorsken er i gang Vi skal ha torsk til middag i dag. Da passer det med en smakebit fra boken som forteller historien om verdens største torskefiske. Eventyret og blodslitet. Flere smakebiter finner du på bloggen til Mari: Flukten fra virkeligheten.

Boken har jeg kjøpt, lest og skrevet om i innlegget:

Det er ikke lenge til turistsesongen starter for fullt i Lofoten og jeg tenker at turistene hadde hatt mer utbytte av besøket om de hadde lest Pedersens bok. Mange av turistene er sikkert innom Trondheim og besøker Nidarosdomen, og ved å lese boken hadde de fått vite at penger fra blodslitet i nord var med på å finansiere byggingen av Nidarosdomen. 

Kapitlet som denne smakebiten kommer fra omhandler skårungen, de yngste som kunne være ned 11 års- alderen;klikk på bildet så blir teksten letter å lese:
Bildet under er ikke fra Lofoten, men fra Finnmark. Det legger jeg til med tillatelse fra fotografen Anne Olsen-Ryum. På Hasvik foto.com finner du flere bilder hun har tatt. Hun er også å finne på Facebook. Bildet har hun gitt navnet «Out fishing»

14 kommentarer:

 1. Ukjent bok. Jeg kunne tenkt meg å besøke både Lofoten og Finnmark en gang

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er synd det er så dyrt i Norge at t o m nordmenn vegrer seg å reise i eget land. Har selv veldig lyst til å besøke mange steder jeg ikke har vært; f eks Ålesund. Men det er det vi må betale for å ha en velferdsstat slik nordmenn forventer den skal være.

   Slett
 2. Fiske var en farofylld och hård tillvaro förr. Jag hoppas det är lite bättre nu. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det blitt og langt færre som har sitt levebrød i Lofotfisket.

   Slett
 3. Himla vacker bild:) Ha en trevlig söndag!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbiten :) Ha en fin söndag!

  SvarSlett
 5. Her blir det koteletter :)
  En tankevekker hva som ligger bak slike bygninger! Virker som en interessant bok. Ha en fin søndag videre!

  SvarSlett
 6. Jeg har nettopp lest en annen bok som fristet meg til å dra til Lofoten, og nå kommer du og frister mer :) Denne sommeren har vi lovet poden Kroatia, men neste sommer må vi få sett litt av Nord Norge. Takk for smakebit, og kos deg med torsken!

  SvarSlett
 7. Det må ha vært et forferdelig slit for et lite barn! Det er en tankevekker at de store bygningene ble bygget på andres slit, også barns.
  Ønsker deg en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Jag skulle gärna besöka Lofoten. Tack för din smakbit.

  SvarSlett
 9. Tack för smakebiten! Det är alltid intressant att läsa hur andra har det, eller har haft det förr. Det ger ett behövligt perspektiv på ens eget (bortskämda) liv.

  SvarSlett
 10. Väldigt vacker bild. Tack för smakbiten! :)

  SvarSlett
 11. Tack för smakbiten! Vilken otroligt vacker bild förresten.

  SvarSlett
 12. Vilken intressant bok du läser! Tack för smakbiten!

  SvarSlett