30. jan. 2014

Bokbloggerprisen 2013


Skoene over har stått på putekassa på verandaen helt siden høsten 2013 – er blitt et symbol på hvor mye jeg savner vår, sommer og høst. Nå er de gått over fra å være et symbol på at en sommer er over til at en ny er på vei – men til da er de vel gått i oppløsning...
Men før sommeren 2014 er over, nøyaktig fra 1. februar til og med 31.juli, arrangerer Norske Bokbloggere samlesing av bøkene på kortlista til Bokbloggerprisen:

Årets roman:
* Disse øyeblikk av Herbjørg Wassmo (Gyldendal)
* Fugletribunalet av Agnes Ravatn (Samlaget)
* De usynlige av Roy Jacobsen (Cappelen Damm)
Åpen klasse:
* Fugl av Lisa Aisto (Gyldendal)
* Urd av Ruth Lillegraven (Tiden)
* Odinsbarn av Siri Pettersen (Gyldendal)
 Jeg nominerte fem bøker i klassen Årets norske roman og to bøker i Åpen klasse og av disse er to kommet på kortlista:


Får se hva jeg rekker å lese – døgnet har kun 24 timer. I løpet av de timene må jeg bl a jeg sove, lufte hundene, jobbe i 8 timer, kjøre til/fra jobb. I tillegg har jeg en del andre bøker på vent – dette er de sist innkjøpte:


3 kommentarer:

  1. Fugl er jo en utrolig fin bok, men jeg kommer nok til å stemme på Odinsbarn i den åpne klassen. Blir spennende å se hvilke bøker som vinner :)

    SvarSlett
  2. Jeg hadde kun lest to og begynt såvidt på den tredje av de bøkene som kom på kortlisten, så jeg har planer om å lese de jeg ikke har lest. For mye lykke av Alice Munro kunne jeg også tenkt med, men etter tre Munro bøker på rappen i høst følte jeg for litt andre noveller et par måneder fremover.

    SvarSlett
  3. Jeg må huske å skaffe meg Fugl… var nylig på biblioteket og lånte masse jeg ikke hadde tenkt å låne, men fikk lyst å lese, en glemte Fugl.. hm.

    SvarSlett