2. okt. 2013

Oppsummering september 2013

Bøkene jeg har lest i september er egne bøker og bøker jeg har lånt av biblioteket. Fire bøker har jeg lest tidligere. 

 Kort om bøkene med link til innlegg som jeg har skrevet om min leseopplevelse:
Om biografien Jorunn Hareide: "Kæmpe til jeg kan ej mere"- Magdalene Thoresen, en forfatterbiografi, er det å si at det var interessant å lese om livet til Magdalene Thoresen. Men detaljene hva angår forfatterskapet var mindre interessant. Jeg ga meg halvveis i boka.

Boken Pelsjegerliv av Helge Ingstad er en flott bok. Men jeg ble overrasket hvor rå indianerne han møtte var. Ikke minst hvor grusomme de var mot hundene som de hadde god bruk for.

Jeg hadde trodd at jeg skulle få mer medlidenhet for kona til den tause mannen i  Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm Men der tok jeg feil.

Det ble et fint gjensyn med Min søster Ellie (How to be lost) av Amanda Eyre Ward. Like god som jeg husket den.

Det tok sin tid å komme gjennom Hurtigruta - en litterær reise; av Øystein Rottem. Men det var det verdt. En av de beste bøkene jeg har lest på lenge.
Jeg synes ikke at Pan av Knut Hamsun er den beste boken til Hamsun. For meg er den i overkant poetisk.

Det var enda bedre å lese Ut og stjæle hester (Out Stealing Horses) av Per Petterson for annen gang. Målet er å lese flere av hans bøker. Men av erfaring er det lurt at det er et opphold mellom hver bok. Jeg går veldig fort lei dersom jeg flere bøker av samme forfatter for tett etter hverandre.

Endelig fikk jeg lest  Besettelse - en romantisk fortelling (Possession) av A.S. Byatt igjen. Fikk med meg langt flere detaljer denne gangen,
Jeg likte ikke hvordan forfatteren bruker en av Jane Austens flotteste karakterer i Døden kommer til Pemberley (Death Comes to Pemberley) av P.D.James

Mitt første møte med forfatteren i Stillstand – sivilisasjonskritikk på lågt nivå av Agnes Ravatn var en opptur. Nedturen kom i Veke 53 av Agnes Ravatn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar