21. okt. 2013

Film: En kongelig affære ( A royal affair)

Jeg vet ikke om det er romanen jeg skrev om i innlegget:
eller det er filmen jeg så i helgen, En kongelig affære, som er nærmest det historiske korrekte.  Uansett, akkurat som boken likte jeg filmen veldig godt. Ifølge filmomslaget:

«Utgangspunktet er det pikante og livsfarlige trekantdrama mellom den schizofrene Kong Christian VII, hans meget sjarmerende livlege Johan Struensee og den unge, men svært sterke Dronning Caroline Mathilde.»

 


Les om filmen i Filmbasen.no. Filmen fikk gode anmeldelser. Link til hva Filmpolitiet NRK P3 skrev om den.  

Jeg synes presentasjon av dramaet i filmen stemte overens med hvordan jeg så for meg miljø mv da jeg leste boken. Det er ulikheter mellom romanen og filmen, men det er slik det blir når historiske hendelser skal fortelles i en roman kontra filmatiseres.  Filmen fikk frem hvor gal kongen var, hvor skremmende han må ha vært for den unge prinsessen da hun møtte han for første gang og kjærligheten mellom henne og Struensee. Videre de politiske dragkampene, fattigdommen og brutaliteten i samfunnet som Struensee og etterhvert dronningen ønsket å endre til det bedre. Motstanden de møtte og den dramatiske slutten på historien.

2 kommentarer:

  1. Ja, dette var en god film! Jeg så den på kino da den kom, og fikk lyst til å lese boken av Per Olov Enquist.

    SvarSlett
    Svar
    1. Boken kan anbefales. Etter noen "startproblemer" ble det en god leseopplevelse.

      Slett