29. okt. 2013

Boken på vent: En duft av kanel av Samar Yazbek

Himmel så mye tid som går med til elektroniske duppedingser! Og særlig når de ikke fungerer som de skal.

Jeg har hatt Internett Explorer som nettleser. Men nå er jeg lei alle problemer jeg har hatt med å overføre bilder til bloggen, Facebook osv. Derfor har jeg byttet til Google Chrome. Men tror du ikke at den «søte pakken» som henger seg på det meste, også måtte fjernes fra denne nettleseren. Takk og pris for at det er andre brukere som har lagt ut oppskrift hvordan fjerne blodigla.

Over til det som dette innlegget skal handle om: Samtidsromanen En duft av kanel (Cinnamon) av den syriske forfatteren Samar Yazbek. Romanen ble utgitt i 2008 og er nylig utgitt på norsk. Romanen er på 144 sider.


Jeg står som nr 1 i bibliotekets "ventekø". Her er et innlegg på Forlagsliv.no om forfatteren.

"Den middelaldrende og velstående kvinnen Hanan Al-Hashemi bor i Damaskus med mann og tjenestepike. En natt våkner hun og oppdager at tjenestepiken Aliyah ligger med hennes mann. Hun blir rasende sjalu, for egentlig er det hun som har benyttet seg av Aliyah som elskerinne, men etter hvert har rollene endret seg og Aliyah har fått det emosjonelle overtaket. Hanan kaster Aliyah ut av huset, men angrer seg umiddelbart. Aliyah på sin side flykter, og bestemmer seg for å oppsøke sin gamle familie, som hun ble revet bort fra som ung jente."

 Vil du lese Beathe’s og andre bloggeres innlegg om bøker på vent og/eller ønsker å vite hvor superenkelt det er å delta, klikker du på bildet som kommer nå: 


10 kommentarer:

 1. Duppedingser SKAL funke, ellers beliter jeg meg ikke, så vi sier i Bergen.
  Denne boken høres spennende ut. Spesielt artig i et miljø vi sjelden leser fra. God tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg burde byttet for lenge siden. Jeg er spent på den. Skulle jeg ikke like den er det heldigvis bare 144 sider å lese.

   Slett
 2. Dette hørtes ut som en spennende handling!:) Likte tittelen, også Kanel som lukter så godt:) Kjedelig med duppe dingser som ikke fungerer, man kan faktisk rive av seg håret av ergrelse på sånt:) Selv har jeg nettopp gitt opp en skriver som har holdt på å få meg fra å lette noen meter fra golvflaten imellom...jeg blir en valium ballong også sprekker jeg:) Endelig kvitt raske! Kos deg masse med boken!:)

  SvarSlett
 3. Det verste jeg vet er duppedingser som ikke fungerer. Når det gjelder boken så har jeg lest litt om den for en liten stund siden og nå er jeg spent på omtalen din av den. Ønsker deg en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er også spent. Men jeg har hatt gode leseopplevelser ved å lese bøker skrevet av forfattere fra Midt-østen. Så jeg har på tro på den til det motsatte er "bevist".

   Slett
 4. Virker som en spennende og dramtisk bok dette. Er spent på omtalen når du har lest den:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg burde uansett klare å komme meg gjennom 144 sider.

   Slett
 5. Oi, denne boka føres sporenstreks på lista mi som syrisk bidrag til min litterære verdensomseiling! Bare tittelen var nok for å fange min interesse! Jeg elsker kanellukt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også, Hvetebakst med kanel, beste som er.

   Slett