2. aug. 2013

Oppsummering juli 2013 og noen bilder fra Grand Canyon

Da var det august, og tid til å oppsummere lesemåneden juli. Det aller beste er at alle bøkene jeg har lest er egne bøker og to av dem har stått flere år i bokhylla. Det er så godt å se at antall uleste bøker i bokhylla har krympet til et fåtall. Lånestoppen er nå opphevet.

Bøkene jeg avsluttet i juli var disse:
 


Den første jeg avsluttet i juli, var Salaam Brick Lane – A Year in the New East End skrevet av Tarquin Hall. En varm og morsom bok om en bydel i London ikke mange besøker.
Den andre boken var En gatekatt ved navn Bob (A Streetcat Named Bob) av James Bowen – en hjertevarmer. Også den med handling fra London, «byen i mitt hjerte». Og for en katteelsker var dette en fin bok å lese.
Miljøskifte, en bok om USA; USA- en reise (Reizen zonder John) av Geert Mak.
For den som ønsker å lære mer om USA og vite litt om John Steinbeck, og mye mer, kan boken anbefales. Her får en mye innsikt for pengene.

Så var det romanen Bølle på døra (A Visit From the Goon Squad) av Jennifer Egan. For meg ble dette en godbit av en bok; en bok jeg hadde gledet meg lenge til å lese.

Bjørn Beltø er en flott karakter. Og nå var han involvert i nye eventyr i Paktens voktere av Tom Egeland. Litt for lang for meg. Men det er også det eneste jeg ikke likte ved romanen. Egeland er en mega-god forfatter!

Tirdagsdamene (Die Dienstagsfrauen) av Monika Peetz var grei nok, men ikke en roman med handling og karakterer jeg liker å lese. 

Tidlig om morgenen 16. juli tok vi flybussen til Gardermoen og kom hjem igjen sent på kvelden 30. juli.  Også denne gang gikk turen til USA, men nå til vest i USA.  Vi jentene dro på tur. Han som har reist og reiser rundt i verden i forbindelse med jobben og andre sammenhenger, ble hjemme og passet ull-dyra. Og vi var så heldig og fikk samme reiseleder som turen til østkysten i 2012 og møtte igjen to av deltakerne fra 2012-turen. En tur meg mange inntrykk som jeg helt sikkert komme til å fortelle fra i innlegg fremover. Og helt annerledes enn turen i 2012.

Og på en 15 dagers tur med mange timers reise bør man klare å lese mange bøker. Bare reisen fra London til San Fransisco var 11 timer. Fem bøker ble tatt med. Optimistisk som vanlig. Men kun to av disse ble lest.

Den første jeg leste på turen var Dinosaurens fjær (Dinosaurens fjer) av Sissel- Jo Gazan. En bok jeg hadde gledet meg til å lese, og den skuffet ikke.

Den neste var Rebecca av Daphne Du Maurier - fint gjensyn. Tenkte jeg skulle se den gamle filmen til Alfred Hitchcock som ligger på nettet.

En av opplevelsene på USA-turen var Grand Canyon. Og når man får mulighet for en helikoptertur, første gang i mitt liv forresten, over canyonen, da slår man til. Aldri, aldri skal jeg glemme opplevelsen – det var virkelig stort. Og det syntes de andre som gjorde det samme som oss. Noen bilder opplevelsen. Ikke enkelt å få gode bilder når det rister i helikopteret og jeg hadde glemt at vibrasjonsdempingen på linsa var av. Typisk. De siste to bildene er tatt fra bakkenivå.  (klikk på bildene og de blir større format)


 


 
 

6 kommentarer:

 1. Flott oppsummering og nydelige bilder, en slik flytur må jo være toppen av lykke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Var litt i tvil om helikopterturen var verdt pengene. Men det var det. Virkelig.

   Slett
 2. Fantastiske bilder fra turen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Men jeg angrer at jeg ikke brukte tid på fotografering før turen.

   Slett
 3. Fin oppsummering, og flotte bilder. Paktens voktere og tirsdagsdamene står på vent i min bokhylle

  SvarSlett