13. aug. 2013

Boken på vent; Døden kommer til Pemberley av P.D. James

Jeg hadde to bøker av P.D James i bokhylla; En passende jobb for en kvinne og Fyret. Men har lest langt flere. Og ikke minst, sett filmatiseringene av bøkene. Nå har jeg tre. Jeg har nettopp kjøpt Døden kommer til Pemperley.

 Jeg leser at den ikke har falt i smak hos alle som har lest den så langt. Men det gir jeg b for blaffen i, fordi det skal mye til før jeg ikke liker bøker skrevet av engelske forfattere; her lar jeg meg  ikke så lett påvirke av andres negative leseopplevelser. De preller stort sett av som vann på gåsa.  
Men først må jeg lese Stolthet og Fordom av Jane Austen som har stått ulest i bokhylla lenge og som jeg bare har sett på film mange ganger. Flere versjoner. Synes bl a moren til Elisabeth er så morsom der hun flyr rundt som en huggærn høne pga alle de ugifte døtrene. Og så er det denne vidunderlige Mr Darcy..... Den må jeg lese fordi Døden kommer til Pemberely beskrives slik av forlaget:

”Englands krimdronning leker med genrene og gjenskaper Jane Austens univers fra "Stolthet og fordom" i sin nye roman. Darcy og Elizabeth har vært gift i seks år, og de har fått to sønner. Lykken er fullkommen. Men så trues harmonien av gamle synder og misforståelser. Kvelden før det årlige høstballet kommer en vogn i full fart til Pemberley. Ut tumler familiens svarte får, Lydia. Hun roper hysterisk at mannen hennes er drept på Darcy-familien gods ... "Døden kommer til Pemberley" inneholder alle elementene som P.D. James‘ trofaste lesere venter seg: troverdige psykologiske og følelsesmessige skildringer, levende beskrivelser av tid og sted og ikke minst en spennende handling.»
Vil du lese Beathe’s og andre bloggeres innlegg om bøker på vent og/eller ønsker å vite hvor superenkelt det er å delta, klikker du på bildet som kommer nå: 

14 kommentarer:

 1. Jeg elsker stolthet og fordom, og ble jublene glad da jeg oppdaget P.D James sin bok. Jeg hadde ikke lyst til å gi slipp på Elizabeth og Mr Darcy. Så for meg ble dette en fin leseopplevelse

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra å lese at du likte den. Jeg gleder meg til å lese begge.

   Slett
 2. Her Fyret liggende jeg og, men ellers ikke lest noe av bøkene. Men jeg har jo sett krim på nrk med Adam Dalgliesh mange ganger før ti tiden, og det likte jeg.:) Artig smakesnutt forressten::)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett både den gamle og nye versjonen av Adam D, og likte vel begge. Påskekrim tenker jeg på når jeg ser navnet.

   Slett
 3. Jeg hadde samme opplevelse som Lene beskriver, kjempefin bok. Likte den best på orginalspråket,dog, syntes den var litt hakkete i den norske oversettelsen...Kos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Synd. Imponert over at du har lest begge.

   Slett
 4. Disse har jeg lyst til å lese! Så bra at du ikke lar andres dårlige opplevelser farge din opplevelse av boken! Det er godt gjort :) Stolthet og fordom er herlig! Jeg leste den for lenge siden, men jeg husker så lite at jeg tror jeg snart må lese den på nytt! Gleder meg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er det som betegnes som Anglofil. "Født sånn eller blitt sånn", jeg vet ikke. Ellers lar jeg meg påvirke. Men får en bok dårlig kritikk, blir jeg nysgjerrig. Og dersom alle gir seg ende over, blir jeg skeptisk. Pussige greier. Hadde jeg f eks lagt det som mange mener om Pinnsvinets eleganse, hadde jeg ikke lest den. Men heldigvis har jeg en kollega som mente at dette var boken for meg slik han kjenner meg. Og ja, det var det. Jeg ble helt betatt av både boken og filmen.

   Slett
 5. Har ikke lest stolthet og fordom men har den liggende og P.D.James boken har jeg ønsket meg lenge så kanskje på tide å få den i hus? Sikkert en fin bok å ha på vent. Ha en fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg. Det er slike bøker som bare er kos for meg.

   Slett
 6. Jeg leste Stolthet og fordom på nytt igjen før jeg leste denne. Helt unødvendig, men da fikk jeg et påskudd til å bruke tid på Stolthet og fordom enda en gang :-) Jeg elsket Pemberly boken også, men det skal mye til at jeg ikke skulle elsket en bok med Elizabeth og Mr. Darcy :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Leser at andre også skriver det. Men jeg tenker at det passer fint å lese en bok av Austen. Har aldri gjort det, bare sett filmatisering.

   Slett
 7. Jeg er stor Jane Austen fan og jeg kommer nok til å lese denne boken en dag tross dårlig omdømme, er veldig nysgjerrig på den:) Kos deg med boken og tak for påminnelsen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også. Men kun sett filmer. Og det bør jeg gjøre noe med.

   Slett