27. mar. 2013

Mitt tips er krimbøker skrevet av Peter Robinson

Denne onsdagen er utfordringen til Geir, som er innehaver av bloggen Bokbloggeir, en god påskekrim.

Det er så mye krim- og spenningsbøker på markedet at jeg synes det ofte er vanskelig å velge. Særlig fordi jeg ikke leser så mye krimbøker for tiden. De jeg har skrevet om finner du under kategorien «krim og spenning».

Men det er ikke til å stikke under en stol at jeg liker engelsk krim best.  Jeg har valgt en forfatter som ikke omtales så ofte.  Men som jeg mener fortjener mer oppmerksomhet enn han får. Mange av bøkene er filmatisert og bl a vist på norsk fjernsyn.

Peter Robinson (f. 1950) er en engelsk-kanadisk forfatter. Han er best kjent for sine kriminalromaner med handlingen lagt til den oppdiktede byen Eastvale i Yorkshire, men har også utgitt poesi og romaner utenfor krimsjangeren.


Vil du lese flere tematips eller ønsker å få vite hvordan du kan delta, klikker du på bildet som kommer her:


I et av de første innleggene jeg skrev på bloggen kan du bl a lese om den siste boken jeg leste skrevet av Robinson.


Reisen til Cornwall som jeg nevner i innlegget er en av de fineste turene jeg har vært med på. Reisen var med Peer Gynt Tours og du kan lese om den her:

Klassiske Cornwall - deilige badebyer, engelsk te og historie.

Jeg deltok på den første gangen turen som ble arrangert. Så glad som jeg er i alt som ”smaker” britisk,  kastet jeg meg over data'n for å bestille da jeg leste om den. En bør ha brukbar kondis skal en ha full glede av turen. Men ikke minst, noe som forundret meg veldig er hva enkelte tar på beina; man reiser vel ikke på slike turer uten å ta med seg gode fritidssko ?!!!
Noen bilder av turen kommer her. Tre bilder fra The Headland Hotel som en bl a kan se i filmen Heksene, filmatiseringen av en  bok skrevet av Roald Dahl. Et hotell med masse historie knyttet til seg. Det  ideelle stedet å sitte og skrive krimbøker!

Et bilde fra St Ives der mange kunstnere oppholder seg.

Og til slutt fire bilder av St Michael's Mount.  Tenk innspilling av krim i disse omgivelsene! Stedet er privateid og det bor folk i borgen. Helt fantastisk inne og ikke minst ute; for en utsikt!

Trykker du på bildet blir de større. Bildene ble tatt før jeg kjøpte meg speilreflekskamera.


15 kommentarer:

 1. Interessant boktips, og flotte bilder fra England!Ha en flott påskeferie!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til deg. Ferie blir det ikke mye av - her er det oppussing og rot, men verre blir det etter påske. Men fri fra jobben er flott.

   Slett
 2. Herlig boktips og flotte bilder fra mitt favorittland :) God påske :)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for flotte boktips og ikke minst veldig fine bilder fra England:) Ha en god påske:)

  SvarSlett
 4. Dette var midt i blinken. Jeg planlegger en tur akkurat hit i begynnelsen av mai. Tusen takk for supert boktips, dette hadde jeg brukt for akkurat nå :)
  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Cornwall var helt topp.

   Slett
 5. Engelsk krim pleier å være bra, og noe av det som er så fint med bokbloggene er at vi får så mange gode tips. Som du sier, det er et hav av bøker å velge mellom! Takk for tipset om førstebetjent Alan Banks.

  Fine bilder fra et nydelig sted :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes det er en egen stemning i engelsk krim og den liker jeg.

   Slett
  2. Ja, og språket...uhm, fantastisk!

   Slett
 6. Peter Robinson har jag läst två böcker av och nu blir det inga fler. Jag tyckte inte alls om dem. Dina bilder däremot gav mig reslust :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det. Noen bøker faller ikke i smak.

   Slett
 7. Takk skal du ha. Elsker England selv, og var sist sommer i Cornwall, bl.a ved St.Micaels mount, men dro ikke over dit med båt, fordi det blåste slik. Gikk og tusla i landsbyen istedet....
  Var på Tintagel, Edens project, Lands end, mm..

  Tar gjerne imot flere gode lesetips fra Cornwall.:)

  SvarSlett
 8. Heldigvis var det ok vær da vi var der. Vi reiste ut med båt og på hjemturen var det fjæresjø og da gikk vi tilbake. Den dagen vi var på Tintagel var det veldig tåkete og det var synd. For utsikten fra toppen må være flott når været er fint. Landskapet minnet meg veldig om øya jeg kommer fra selv om det er et annet klima. Jeg reiser gjerne på flere turer til Cornwall. Men også andre steder i England.

  SvarSlett